Game Of Thrones Saison 7 Daenerys Targaryen Jon Snow

För att konkurrera med Netflix överväger Orange och SFR att slå samman OCS och Altice Studio

Kommer OCS och Altice Studio att gå samman? Enligt Le Figaro diskuterar Orange för närvarande (som äger OCS) och SFR (som äger Altice Studio) och bör hitta ett avtal inom de närmaste dagarna. Intresset för denna sammanslagning: att konkurrera med Netflix.

Game Of Thrones säsong 7 Daenerys Targaryen Jon Snow

Du bör veta att de två erbjudandena har viktiga avtal, inklusive HBO för OCS. HBO är särskilt känt för att ha rättigheterna till serien Game of Thrones, det är av den anledningen som OCS distribuerar det i Frankrike. Altice Studio har för sin del avtal med NBCUniversal och Discovery. Den nya uppsättningen kan därför slå hårt med innehåll som tilltalar allmänheten.

Altice Studio skapades i september 2017 med en budget på 160 miljoner euro avsedd för inköp av amerikanska program och investeringar i dess franska serier och filmer. Idag finns det fortfarande inga franska serier. Dessutom är OCS mycket starkare än Altice Studio när det gäller antalet abonnenter, så långt det är nära Netflix i Frankrike (3 miljoner för OCS, 3,5 miljoner för Netflix).

Denna sammanslagning mellan OCS och Altice Studio riskerar i alla fall att göra mycket dåligt för Canal + om det händer. Gruppen har Canalplay, en konkurrenttjänst från Netflix som används väldigt lite. Det hade 700 000 abonnenter för tre år sedan, de är nu 200 000. Mellan det och förlusten av rättigheterna att sända Ligue 1 fotbollsmatcher, går Canal + igenom en mycket, mycket dålig period.