Twitter Logo Panneau

För sin eventuella övertagande vill Twitter nästan fördubbla sitt börsvärde

Kommer Twitter att köpas ut? Detta rykte har redan cirkulerat flera gånger och det kom tillbaka för några dagar sedan. A priori skulle diskussionerna verkligen vara engagerade den här gången och de skulle kunna leda till ett köp. Flera spelare skulle vara intresserade, inklusive Google, Saleforces och den amerikanska operatören Verizon (som nyligen köpte Yahoos internetaktiviteter för nästan 5 miljarder dollar).

Twitter-logotyppanel

Twitters marknadsvärde hittills är drygt 16 miljarder dollar. Flera analytiker tror att ett pris nära 20 miljarder dollar kan vara det rätta. Men internt riktar Twitter sig till 30 miljarder dollar enligt Recode. Och det kan vara ett verkligt problem enligt den ofta välinformerade webbplatsen.

Faktum är att vissa grupper som Google har dessa pengar, men de kan mycket väl vägra att spendera så mycket med tanke på det sociala nätverkets börsvärde.

Av alla kandidater verkar Google det mest troliga för nu. Han försökte sig på sociala nätverk med Google+, men det lyckades inte alls. Han kunde försöka tävla med Facebook. Twitter som har 313 miljoner aktiva användare.