Spotify IPhone

För Spotify är exklusiva musik dåliga för artister och användare

Spotify kan vara den tjänst med flest användare (39 miljoner med ett premiumkonto, 70 miljoner med ett gratis konto som finansieras av reklam), det har inte den slagkraft som Apple, Google och de andra har. jättar. Därför följer inte ekonomin lika bra som dem och det är inte möjligt att ha exklusiva till skillnad från Apple Music och Tidal.

Spotify iPhone

Spotify-chef Troy Carter gav en intervju till Billboard. Enligt honom är exklusiva skadliga för både artister och användare. Han tror att de också är en negativ sida för musikbranschen i allmänhet.

Denna reflektion gör länken till användarna direkt. De kommer inte ha kul att betala 9,99 € / månad på Apple Music, 9,99 € / månad på Spotify eller till och med 9,99 € / månad på Tidal för exakt musik. Vad kommer de att göra om musiken de letar efter inte finns på deras plattform? De kommer att hacka det, tror Spotify-chefen.

Det senaste exklusiva är albumet Blont hår av Frank Ocean. Det väntades ivrigt, men vill bara erbjudas på Apple Music de första två veckorna. För sin del meddelade skivbolaget Universal (en av de största med Warner och Sony Music) nyligen att dess artister inte längre kommer att kunna erbjuda exklusiva. En viss spänning börjar existera i musikbranschen.