Förbättringar av Google Chrome för Mac

Förbättringar av Google Chrome för Mac kommer snart

Det stora problemet med Google Chrome

Som vi sa tenderar Google Chrome och särskilt på Mac-datorer att vara en webbläsare som kritiseras allmänt för sin överdrivna konsumtion. Även tester utfördes på en kraftfull Mac Pro och det visades att även en sådan maskin kunde krascha med den här webbläsaren, även om det också är sant att testet var mycket krävande med tusentals öppna fönster. I vilket fall som helst, oavsett om det är större eller mindre efterfrågan, förbrukar Chrome mycket mer resurser än sin konkurrent och det är därför Mountain View-företaget har siktat på att förbättra det.

Förbättringar av Google Chrome för Mac

Senaste rapporter från Google och specialiserade media som The Windows Club bekräftade nyligen att företaget införlivar interna förbättringar i applikationen med det fasta målet att förbrukar mindre batteri i en MacBook , något som också skulle förekomma i Windows-bärbara datorer. Ändringen beror på en begränsning när Javascript-timern aktiveras på vissa webbsidor som är öppna i bakgrunden.

Med tanke på att testningen startade den 5 juli, förväntas dessa förbättringar snart, även om det inte finns något datum för det ännu. Vi vet inte vilka tidsfrister som Google ställer in, men det ser inte ut som om det kommer att försenas för länge. Om Chromes goda prestanda bekräftas i efterföljande tester skulle vi stå inför ett mycket anmärkningsvärt faktum i webbläsarens historia som, även om det fortfarande är internt, kommer att förbättra användarupplevelsen avsevärt.

Rivalitet med Safari

Trots det faktum att med MacOS Big Sur kan du ändra standardwebbläsaren, sanningen är att Safari kommer att fortsätta att vara huvudwebbläsaren för en majoritet av användarna. Huvudskälet är att det trots alla förbättringar i Chrome fortfarande är snabbare än sin rival. Det har också gjorts säkrare genom att erbjuda sekretessrapporter på varje webbplats som besöks för att undvika obehörig spårning. Den lägre resursförbrukningen kommer också att finnas i den nya programvaruversionen av Mac, där vi också måste lägga till några funktionella innovationer, till exempel möjligheten att ha en integrerad översättare.

De säger att för smak smakar färgerna och i denna jämförelse är det också tillämpligt, eftersom det i slutändan kommer att finnas de som föredrar den ena eller den andra av olika skäl som svarar på deras smak och behov. Det måste dock erkännas att Apple inte gör det enkelt för Google och trots att Chrome fortsätter att vara det mest utbredda i Windows, kommer det nu att kosta lite mer att också gå in i macOS med hänsyn till allt nytt i Safari. I vilket fall som helst kommer vi att fortsätta att se efter ny information angående förbättringarna av båda i syfte att se om de likställs och om det vid något tillfälle kan bli ännu mer tillrådligt att använda webbläsaren från tredje part.