Ford Voiture Autonome 600x312

Ford riktar sig mot 2021 för att leverera en autonom bil utan ratt och pedaler

De bilar vi känner idag kommer att försvinna genom åren för att ge plats för verkligt autonoma bilar. Dessa kommer att kunna komma från punkt A till punkt B utan hjälp av en förare. Passagerare kommer att kunna bosätta sig i utan att oroa sig för resan.

Ford autonom bil

Ford är en av tillverkarna som kommer att gå in på detta område och meddelade idag att dess första autonoma bil kommer att lanseras 2021. Den kommer att kunna gå någonstans på egen hand och kommer inte att ha ratt eller pedal. Faktum är att en möjlig person inte kommer att kunna ha kontroll, bilen kommer att klara sig själv.

2021 kommer Ford främst att fokusera på självkörande bilar för att transportera människor, som tjänster som Uber kan göra idag. För sin del måste allmänheten vara lite mer tålmodig för att kunna köpa en sådan bil för personligt bruk. Ford framkallar 2025 och inte tidigare, tiden för att perfektionera alla nödvändiga element (särskilt för säkerhet).

För att skapa sina bilar kommer Ford att använda fyra nystartade företag: Velodyne, SAIPS, Nirenberg Neuroscience och Civil Maps. Tillverkaren har också meddelat att de kommer att öka sina team dedikerade till forskning och utveckling på lång sikt.