CHINE 600x320

Förutom en dedikerad sökmotor vill Google erbjuda sina molntjänster i Kina

Google vill verkligen vara tillgängligt i Kina, ett land där det har censurerats i flera år nu. Efter att ha fått veta att företaget förbereder en dedikerad version av sin sökmotor för det asiatiska landet rapporterar Bloomberg att Google nu vill göra sina molntjänster tillgängliga.

KINA

Google sägs vara i förhandlingar med Tencent, Inspur och andra kinesiska företag för att nå en överenskommelse och därmed erbjuda sina tjänster i Kina. Detta gäller för Google Drive, Google Docs och mer. All information skulle hanteras av de kinesiska företagen eftersom de senare har infrastruktur där och (särskilt) för att den kinesiska regeringen kunde dra tillbaka censuren. Det är faktiskt inte helt mot utländska företag som tecknar avtal med lokala partners när det gäller att erbjuda tjänster på Internet.

Amazon och Microsoft, som båda erbjuder molntjänster, är baserade i Kina via lokala partners. Den första har tecknat med Beijing Sinnet Technology för att erbjuda Amazon Web Services (AWS) och den andra har ett avtal med 21Vianet Group om att erbjuda Microsoft Azure.

Google vägrade att kommentera den information som släpptes idag. Dessutom rapporterar Bloomberg att det ansträngda förhållandet mellan USA och Kina kan spåra Googles planer.