Bernard Cazeneuve

Frankrike söker hjälp från flera länder för att hantera krypterade konversationer

Fler och fler tjänster erbjuder krypterade konversationer så att användare inte spioneras av regeringar eller hackare. De kan kanske fånga upp en konversation och läsa dess innehåll. Detta är inte möjligt med kryptering.

Bernard Cazeneuve

Men detta system börjar stör vissa länder, inklusive Frankrike. I själva verket, med den pågående kampen mot terrorism, gör dessa tjänster det svårt för utredarna. Flera medlemmar av Islamiska staten använder Telegram-applikationen särskilt för att prata med varandra för att inte bli upptäckt. Frankrike letar efter hjälp i världen för att göra något.

Reuters rapporterar att Bernard Cazeneuve, inrikesministern, meddelade att han skulle arbeta med ämnet med sin tyska motsvarighet den 23 augusti i Paris. “Så att vi i denna fråga kan starta ett europeiskt initiativ som är avsett att förbereda ett mer internationellt initiativ för att möta denna nya utmaning”. Och lägg till “Behovet av att möta det på internationell nivå eftersom det inte är ett land ensamt som kan ta initiativ”.

Kommer Frankrike att be redaktörerna för tjänster och applikationer att ha ett sätt att dechiffrera? “Frankrike kommer att lägga fram förslag, jag har skickat ett antal av dem till min tyska motsvarighet” sa Bernard Cazeneuve. Under tiden är många tjänster övertygade om att de vägrar att skapa ett system för att dekryptera meddelanden. Det skulle strida mot själva principen för tjänsten / applikationen.