Internetbox: SFR visar nu det verkliga priset, Orange och Bouygues Telecom ligger efter

Franska operatörer förbinder sig att förbättra mobiltäckningen i bergen

Franska telekomförbundet (FTT) kommunicerade goda nyheter idag. Den som består av Orange, SFR och Bouygues Telecom har åtagit sig att förbättra mobiltäckningen i bergen. Detta kommer att göras genom finansiering av delad infrastruktur under de kommande fem åren.

Orange SFR Bouygues

I detalj kommer finansieringen att gälla 3G / 4G-täckning av mer än 1700 stadskärnor i mitten av 2017. 260 delade antenner kommer sedan att installeras varje år i fem år. Operatörerna “Är medvetna om behovet av att omedelbart svara på landsbygdens utmaningar och därmed fullt ut delta i processen för att lösa problem med mobiltäckning i territoriet med lokala myndigheter och staten” anger FTT i sitt pressmeddelande.

Operatörerna är överens om att dessa antenner främst ska rikta sig till landsbygdsområden och närmare bestämt i bergen. Deras genomförande kommer att bli föremål för allmän övervakning av de regionala digitala kommissionerna inom ramen för ett avtal som för närvarande håller på att slutföras mellan operatörer, sammanslutningar av lokala myndigheter och staten.

Free Mobile var en del av den franska telekomförbundet i början, men Iliad, operatörens moderbolag, lämnade det 2009. Gratis påverkas därför tekniskt sett inte av åtagandena. Men det är en säker satsning att det också kommer att ta hand om fjälltäckning för att konkurrera med Orange, SFR och Bouygues Telecom.