Logo Free Mobile

Free Mobile debuterar utomlands efter spektrumavtal med Arcep

Efter fastlands Frankrike är det utomlands. Free Mobile kommer att kunna bli en lokal operatör i de franska utomeuropeiska avdelningarna efter att ha fått tillstånd hos Arcep. Telekomgendarmen meddelade idag genom ett pressmeddelande. Free Mobile kommer att kunna göra sin debut i Martinique, Guadeloupe, Guyana, Saint-Barthélemy och Saint-Martin.

Gratis mobillogotyp

Free hade redan signalerat sin önskan att landa utomlands så att invånarna i de utomeuropeiska departementen kunde dra nytta av priser som liknar de som debiteras i Frankrike. Detta kommer att vara möjligt från och med den 1 december 2016, dagen då Arcep godkänner kommersiell öppning av 4G.

I sitt pressmeddelande anger Arcep att det vill “Stimulering av marknaden med prisvärda erbjudanden anpassade till nya användningsområden”. De i de utomeuropeiska departementen är inte i samma båt som de i storstads Frankrike och Arcep vill att detta ska förändras. Det kommer att vara möjligt inom de närmaste månaderna.

Gratis har tillgång till frekvenserna 800 MHz (utom i Guyana), 900 MHz (endast i Guyana, Saint-Barthélemy och Saint-Martin), 1800 MHz, 2100 MHz och 2600 MHz. Vi vet ännu inte om Free kommer att erbjuda exakt samma plan som i Frankrike, nämligen allt obegränsat och 50 GB Internet för 19,99 € / månad eller om priset kommer att vara annorlunda. I alla fall kommer Free att sänka priserna jämfört med nuvarande erbjudanden.