Galaxy Fold Prise En Main 1024x576

Galaxy Fold: Samsung slutsåld 5 minuter efter försäljning

Galaxy Fold är dyrt (2020 euro i Frankrike) och det verkar egentligen inte störa vissa konsumenter. Samsungs hopfällbara smartphone började säljas i Kina idag och allt lager var borta inom fem minuter.

Galaxy Fold Komma igång 1024x576

Den lokala återförsäljaren Jingdong.com säger att hela deras lager var borta inom … två sekunder. Samsung å sin sida talar om fem minuter för sitt eget lager. Cirka 20 000 exemplar var klara för den första dagen av marknadsföringen, endast med 4G-kompatibla modeller. En 5G-variant har redan tillkännagivits av Samsung och det är också förvånande att det ännu inte har sålts med tanke på att Kina har haft 5G i några dagar.

Dessa mer än snabba försäljningar bör i alla fall glädja Samsung, som är en av de tillverkare som lider i Kina; Apple är i samma situation. Detta förklaras av kineserna som föredrar att köpa märken som Huawei, Xiaomi eller Oppo, särskilt för att de är kinesiska och för att de erbjuder billigare smartphones.

För information är Samsungs marknadsandel för smartphones endast 1%. Det var 4,9% 2016 och 2,1% 2017 enligt Strategy Analytics.