Galaxy Note 7 Explose

Galaxy Note 7 återkallelse: anteckningen kan vara väldigt, mycket dyr för Samsung

Förra veckan meddelade Samsung ett återkallningsprogram för sin Galaxy Note 7. Det följer flera fall där Galaxy Note 7 tog eld och sedan exploderade. Enligt Samsung har 35 fall hittills listats, medan smarttelefonen släpptes för två veckor sedan i några länder. Det var planerat att släppas i Frankrike och på andra håll förra fredagen, men dess release har skjutits upp till 20 september för tillfället.

Galaxy Note 7 Explodera

Men vad kostar detta massiva återkallande? Enligt flera analytiker som diskuterade det med Bloomberg kan återkallelsens storlek klättra till 1 miljard dollar. Detta är en mer än betydande summa, även om den representerar mindre än 5% av Samsungs möjliga vinst för innevarande år, nämligen mer än 20 miljarder dollar.

Officiellt ger Samsung inga offentliga personer. Men Koh Dong-jin, chefen för Samsungs mobila filial, sa att det var en “Hjärtskärande summa”.

Denna Galaxy Note 7-återkallning kommer vid fel tidpunkt. Samsung publicerade flera positiva kvartal 2016 tack vare försäljningen av Galaxy S7. Det skulle fortsätta med Galaxy Note 7, men det kommer det inte – för detta kvartal dock. Vi kan också nämna ankomsten av iPhone 7 Plus från Apple. Med den här historien om dåliga batterier kan vissa användare vara intresserade av Apples smartphone och inte Samsungs. Den koreanska tillverkaren måste arbeta med sin marknadsföring för att behålla sina kunder och de som vill besöka den.