Galaxy Note 7 Explose 3

Galaxy Note 7 kan förbjudas från flygplan på grund av explosioner

Samsung har det dåligt och det kommer inte att ta slut. Som en påminnelse tog minst 35 Galaxy Note 7 eld och exploderade på grund av felaktiga batterier. Samsung har därför beslutat att återkalla alla Galaxy Note 7 som säljs och erbjuder ett utbyte till användare som redan har en kopia. Hela processen kan kosta Samsung $ 1 miljard, enligt flera analytiker.

Galaxy Note 7 Explode 3

Idag lär vi oss att Galaxy Note 7 kan förbjudas från flygplan. FAA, kroppen som reglerar flygplan i USA, sa till Gizmodo att man överväger detta alternativ. Inget har handlats för tillfället, men FAA vill framför allt inte att en passagerare ska ha Samsungs smartphone och börja explodera till exempel i mitten av flygningen. Målet är att säkerställa säkerheten för alla.

Galaxy Note 7 är inte längre tillgänglig för försäljning för tillfället, Samsung har avbrutit marknadsföringen. Den ska återvända den 20 september, men under tiden har vissa en Galaxy Note 7 i sina händer just nu. FAA kommer inte att veta om detta är en potentiellt påverkad modell eller en handlad modell vid flygningstillfället.

För närvarande har EASA, European Aviation Safety Agency, inte kommenterat ett eventuellt förbud mot smarttelefonen.