Samsung inaktiverar Galaxy Note 7 i Frankrike från imorgon

Galaxy Note 7: Samsung reviderar sin resultatprognos kraftigt nedåt

För knappt en vecka sedan, och trots debacle of Galaxy note 7Meddelade Samsung mycket positiva resultatprognoser eftersom nettovinsten för det senaste kvartalet förväntades överstiga 7 miljarder dollar medan omsättningen nådde en topp på 44 miljarder dollar. Mellan detta tillkännagivande och det slutliga upphörandet av not 7-försäljningen har Samsungs revisorer reviderat sina gamla prognoser, och de nya siffrorna är verkligen inte bra, inte bra alls.

160902161818-02-samsung-galaxy-burnt-phone-note-7-exlarge-tease1

Galaxy Note 7 bränner också Samsungs tillväxt; de kommande månaderna lovar att vara svåra …

Således lVinsten har reviderats ned 33% från prognosen för 7 dagar sedan till 4,6 miljarder dollar under perioden; när det gäller omsättning spenderar vi från 44 till 41,8 miljarder. Detta minskade vinst skulle vara det första för Samsung på ett år och skulle i hög grad kompensera för rekordresultatet för andra kvartalet 2016, som inkluderade den kanoniska lanseringen av Galaxy S7.

Ännu mer allvarligt, dessa sjunkande prognoser tar inte hänsyn till det innevarande kvartalet, vilket kommer att drabbas av en mycket större finansiell påverkan: mellan finansieringen av avkastningen på not 7 och helt enkelt underskottet på grund av det slutgiltiga upphörandet av försäljningen. (räknas inte de kunder som kanske kommer att vända sig bort från Samsung efter detta Episk misslyckande major), kommer trädet att ha en brinnande lukt hos Samsung …