Galaxy Note 7 Appareil photo Avant

Galaxy Note 7: Samsungs lager störtar efter massiv återkallelse

De Galaxy note 7 fortsätter att göra sin egen; de phablet av Samsung – som skulle bli en av stjärnorna i slutet av året och redan passerat mer än 2 miljoner exemplar på bara tre veckors marknadsföring till Förenta staterna – har blivit ett riktigt drag för den sydkoreanska jättens fötter. Ansamlingen av explosions- eller brandfall i Note 7, som dessutom är ganska allvarlig, kommer äntligen att ha drivit tillverkaren att göra en massiv återkallelse, tills man uppmanar användarna att omedelbart sluta använda all sin smartphone. Flygbolag har nyligen gått med och delta flygbolagAir France börjar förbjuda användningen av not 7 på sina flygningar (när enheten inte bara är förbjuden att resa i lastrummet).

Galaxy Note 7 främre kamera

Galaxy Note 7: en utmärkt phablet, men som riskerar att bli en kommersiell katastrof om Samsung inte hittar en lösning på sina defekta batterier.

Produktionen av Not 7 är nu helt stoppad och Samsung anger inte ett datum för återgång till det normala, vilket kommer att skjuta upp lanseringen av smarttelefonen på många marknader (inklusive Frankrike) i minst flera veckor. Med tanke på denna alltmer kritiska situation har Samsungs aktiekurs dämpats i kölvattnet av dåliga prognoser från erkända analytiker (inklusive Lee Seung-woo, IBK Securities). Koncernens andel minskade med 6,3% på några timmarvilket gör att Samsung tappar mer än 14 miljarder i kapitalisering.

Denna plötsliga nedgång sätter värdet på Samsung-priset tillbaka till sin nivå i början av juli i år och bryter framför allt det som fram till dess var en mycket stark tillväxtdynamik, med Galaxy-försäljningen upp och en marknadsandel på mer och mer dominerande. Samsungs motgångar kan mycket väl göra Apple och iPhone 7 Plus, som nu verkar ha fria tyglar att dominera phablet vid slutet av året.