Galaxy S5, en lansering tidigare än förväntat, ett tillkännagivande i januari 2014

Samsung är enligt uppgift i defensiv med målet att lansera Galaxy S5 före det vanliga schemat. Galaxy S5 kan formaliseras i början av 2014.

Galaxy S5-koncept

Åtminstone är det rykten för tillfället, som för närvarande förmedlas av den koreanska pressen. Interna källor talar om en färdplan som vänds upp och ner eftersom Galaxy S5 skulle vara planerad till början av 2014. Samsung skulle fortsätta med sin presentation i januari medan tillgänglighet skulle ske i februari.

Den första frågan som uppstår är varför en sådan förändring? Svaret skulle ligga i prestanda för Galaxy S4 vars försäljning inte skulle uppfylla tillverkarens förväntningar. Det bör noteras att tävlingen nu har vikt.

Rapporterna kring Galaxy S5 saknas inte och alla är överens om att tro att det kommer att vara en av de första enheterna som inviger en ny riktning framkallad under benämningen “projekt F” där de ädla materialen kommer att ersätta plasten. Ett metallskal ska visas. Processordelen skulle också passera ett steg med ankomsten av en 64-bitars arkitektur som A7 som utrustar iPhone 5S. Slutligen skulle baksensorn visa 13 eller 16 megapixlar med teknik för att förbättra medvetenheten i svagt ljus och undvika skakningar.