Galaxy S5, planerar Samsung en bomb? Bedömning av de senaste diskretionerna

Informationen kring Galaxy S5 ökar. Samsung skulle ha satsat stort på sin nästa smartphone, för även om Galaxy S4 är den enda Android-smarttelefonen som går emot iPhone 5S, har försäljningen inte varit så bra som förväntat. Här är en sammanfattning av de senaste rykten.

Galaxy S5 konceptdesign

Samsung förbereder aktivt flera nya versioner av sina flaggskeppstelefoniprodukter inklusive Galaxy S5. Tillverkaren skulle ha valt två versioner av maskinen.

Galaxy S5, två ytor.

Den första skulle erbjuda en klassisk finish i andan av Galaxy S4 med användning av plast medan den andra skulle vara en premiumversion med, äntligen vissa skulle säga, närvaron av ett metallskal. Metallhöljena har redan beställts från tre olika komponentleverantörer för att undvika leveransproblem. Parallellt med denna nya standard för finish har Samsung beslutat att skilja sig från två avantgarde-tekniker.

Galaxy S5, 2K och biometri.

Galaxy S5 skulle förkroppsliga varumärkets första smartphone som hade en QHD-skärm och inte en qHD-skärm. Detta innebär att skärmen erbjuder en upplösning på 2540 x 1440 pixlar, vilket tydligt skiljer sig från konkurrensen som för närvarande endast finns på Full HD. Dessutom skulle det förskott som erbjuds av iPhone 5S och dess fingeravtryckssensor fångas upp med integrationen av en specifik biometrisk sensor för att Iris ska känna igen användaren.

Om dessa två viktiga nya funktioner dyker upp kommer de att vara först för Samsung och möjligen för smartphone-industrin i allmänhet.

Galaxy S5, byt till 64 bitar

Ur teknisk synvinkel skulle viktiga förändringar också vara på agendan med en växling till 64 bitar med användning av en ny Exynos- eller Snapdragon-processor. Kameran skulle gå från sin sida till 16 megapixlar medan RAM-minnet skulle erbjuda 3 GB. Det hela skulle drivas av ett 4000 mAh batteri och operativsystemet skulle vara Android 4.4 KitKat.

Galaxy S5, test är enligt uppgift på gång.

Slutligen säger en ny rapport att de viktigaste amerikanska operatörerna redan testar maskinen. Galaxy S5 är för närvarande på AT & T, det skulle vara en mycket avancerad prototyp, versionen erbjuder en skärm med mycket hög upplösning, identifierad under namnet SM-G900.

Galaxy S5 förväntas presenteras officiellt nästa år på Mobile World Congress (MWC) 2014. Det är mycket möjligt att Samsung är värd för en separat händelse.

Källa: GinjFo