Galaxy S8 och Galaxy S8 + läcker i videor

Galaxy S8 Plus förväntas säljas bättre än Galaxy S8

I år kommer Samsung att erbjuda Galaxy S8 och Galaxy S8 Plus om vi håller oss till läckorna som är mer och mer många de senaste veckorna. Den förstnämnda förväntas ha en 5,7 tums skärm, där den senare annonseras för att ha en 6,2 tums skärm. Medan storleken ser stor ut är det bra att notera att båda smartphones kommer att ha skärmar som tar upp nästan hela framsidan. Den allmänna ergonomin kan således likna den för andra smartphones som säljs idag med mindre skärmar.

Galaxy S8 läckage

Men förresten, vilken kommer att sälja bäst? Enligt en Samsung-chef kommer tillverkaren att satsa på Galaxy S8 Plus snarare än Galaxy S8. Han förväntar sig att den superstora skärmen tilltalar fler människor, därav hans avsikt att ha mer produktion.

Satsningen kommer dock att vara riskabel. När Samsung presenterade Galaxy S6 och Galaxy S6 Edge (med en böjd skärm) 2015 sålde den andra modellen bättre än den första. Samsung förväntade sig inte det. Året därpå sålde Galaxy S7 Edge också bättre än Galaxy S7. Enligt uppskattningar var 70% av sålda Galaxy S7 Galaxy S7 Edge. Men historien kommer att bli annorlunda i år.

Detta beror på att Galaxy S8 och Galaxy S8 Plus båda har böjda skärmar. Den verkliga skillnaden blir därför storleken på skärmen. Och vissa användare kan vara nöjda med 5,7 tum.