Galaxy S7 / S7 Edge: Samsung avslutar betaprogrammet för Android Nougat och tillkännager januari-utgåvan

Galaxy S8: Samsung skulle överväga att överge den platta skärmen

Från Galaxy S6, Samsung har vant sina användare på två varianter: en ”normal” modell med en platt skärm och en Edge-modell med en böjd skärm. Operationen upprepades med Galaxy S7, men inte med Galaxy Note 7. Faktum är att den senare bara finns med en böjd skärm. Vad sägs om Galaxy S8?

Galaxy S7 Galaxy S7 Edge Grey Gold Render Press

Enligt Korea Herald överväger Samsung starkt att släppa varianten med platt skärm. Den koreanska tillverkaren sägs baseras på försäljningen av Galaxy S7 och den bästsäljande modellen är Edge-modellen med den böjda skärmen. Han tror att allmänheten verkligen börjar intressera sig för det och därför planerar han att bara gå på den här varianten.

Galaxy S7 har en 5,1 tums skärm och Galaxy S7 Edge har en 5,5 tums skärm. Samsung skulle behålla båda storlekarna nästa år, men båda skulle ha en böjd skärm.

Produktionen måste hålla jämna steg eftersom en böjd skärm är mer komplicerad (och längre) att producera än en platt skärm. Samsung kämpade på denna nivå med Galaxy S6 förra året, vilket hindrade den från att producera ett betydande antal. Men Samsung är säker på att den är redo för Galaxy S8.

Galaxy S8 förväntas tillkännages i början av 2017 och släppas under våren, precis som Galaxy S7 i år. Rykten meddelar redan en 4K-skärm och en dubbel fotosensor.