Presse-citron

Gaming1 år sedanGoogle vill certifiera smartphones optimerade för videospelMed “Gaming Device Certification” vill Google lyfta fram smartphones som är optimerade för videospel.

Google vill lansera en ny certifiering som gör det möjligt för utvecklare och användare att identifiera Android-smartphones som är optimerade för videospel. Om för närvarande ingen officiell information har lämnats ut, hävdar XDA-webbplatsen att han har kunnat få tillgång till dokument som hänvisar till detta program.

Mer exakt skulle XDA ha fått en kopia av den nya versionen av “GMS-kraven” för tillverkare av Android-smartphones. Detta är en lång lista med regler som dessa tillverkare måste följa för att kunna använda en version av Android certifierad av Mountain View-företaget. Ett avsnitt i detta dokument beskriver Googles villkor för att intyga att en smartphone verkligen är en “Gaming” -telefon (“Gaming Device Certification”).

Snart, en certifiering för riktiga spelare smartphones?

Målet skulle vara att se till att smartphones optimerade för videospel kan uppträda förutsägbart, så att utvecklare inte “står inför oväntade begränsningar, förlorade CPU-kärnor eller annat konstigt beteende. av systemet “.

Det anges i avsnittet dedikerat till spelsmartphones att enheten måste tillhandahålla “en högpresterande grafikprocessor och visa API: er, moderna och uppdaterade, och tillåta rimlig introspektion av bilder. För denna certifiering skulle Google till exempel kräva stöd för version 1.1 av Vulkan Graphic API och att enheter tillåter applikationer att allokera minst 2,3 GB minne.

För att bekräfta denna information nämner XDA jobberbjudanden som tyder på att Google också har rekryterat ingenjörer som kommer att ansvara för att hantera företagets relationer med tillverkare som en del av genomförandet av denna nya certifiering.

Men för närvarande är allt detta fortfarande att ta med den vanliga pincetten.