Samsung Gear S2, släppt för 5 år sedan, får överraskande batteriuppdatering

Gear S3: detaljer faller för Samsungs nästa smartklocka

Med det kommande tillkännagivandet av Gear S3 presenteras flera detaljer idag. SamMobile meddelade nyligen att den kommer att ha en rund skärm, som Gear S2, och kommer att presenteras i september på IFA-utställningen i Berlin. Webbplatsen lägger till ett lager idag med annan information.

Samsung Gear S2

Gear S2 släpptes förra året

Gear S3 har en höjdmätare, en barometer, en hastighetsmätare och en GPS. Samsung kommer därför att förlita sig på sensorer för att låta sina användare ha flera användningsområden, förutom att visa tiden och få tillgång till applikationer. Höjdmätaren bestämmer det vertikala avståndet mellan en punkt och en referensyta, barometern kommer att erbjuda användaren att mäta atmosfärstryck, hastighetsmätaren visar användarens hastighet på ratten och GPS tillåter flytta runt utan problem. GPS och hastighetsmätaren är också ansluten, den andra behöver den första för att fungera. Användaren måste se till att aktivera platstjänsterna för att dra nytta av det.

Baserat på informationen här kommer denna Gear S3 att vara den perfekta anslutna klockan för idrottare och särskilt de som gör extrema aktiviteter (bergsklättring, fallskärmshoppning etc.). Hastighetsmätaren kan vara intressant för löpare, precis som GPS för att hitta sig runt.