Gears-of-War-4_hero_JD_Kait_Del-938x528

Gears of War: bekräftelse av en film under förberedelse

Filmer inspirerade av videospel har multiplicerats de senaste åren: Assassin’s Creeds, Tomb Raider, World of Warcraft, Prince of Persia, den stora konsolen eller PC-framgångarna baseras ofta på starka karaktärer och universum som biografen snabbt kan omvandlas till blockbusters mer eller mindre behärskar. Och om det finns en anpassning som inte borde komma som en överraskning, är den den Gears of War; studiospelet Koalitionen, med sina dantesk actionscener och dess hjältar testosteron, verkar verkligen klippt ut för den stora skärmen.

Gears-of-War-4_hero_JD_Kait_Del-938x528

Flaggskepp Xbox One-licens, kommer Gears of War att bli ett teaterfenomen?

Koalitionsstudion har därför bekräftat via en direktsändning vad som hade hängt i luften i några månader: Gears of War kommer att gynnas av en filmanpassning. Rod Ferguson, chefen för studion, förklarar att filmen är ” nästa logiska steg Av franchisen. ” Vi gjorde serier och romaner (på GoW, redaktörens anmärkning) ”förklarar Ferguson till webbplatsen Mängd, som för att placera filmen i en logik tvärmedier mer globalt.

Filmen kommer att regisseras av Universalstudio, men det är ännu inte känt om scenariot kommer att fokusera på Marcus (hjälten till de tre första opusen) eller på sin son, som bär på facklan Gears of War 4. Ferguson är i alla fall övertygad om att det kommer att bli nödvändigt att göra en film som kan gå utöver spelets enkla fans: ” Jag tror att du måste låta filmen vara en film; Det finns två olika medier och två olika “publik”, och jag tror att videospelfilmer har misslyckats tidigare eftersom de försökte skapa en film för spelare.“. Naturligtvis inget släppdatum eller ens namnet på en potentiell regissör; projektet är fortfarande bara i sin produktionsfas.