GNOMAGEDDON 600x355

Gnomageddon: berättelsen om PS4-spelet som aldrig såg dagens ljus (video)

Gnomageddon är precis vad namnet antyder: en skytt där ett team av vänliga trädgårdstomar skjuter ett team av onda trädgårdstomar, eller vice versa. Tyvärr utvecklades titeln av Sony San Diego dog i slutet av förra året och kommer sannolikt aldrig att komma ut.

GNOMAGEDDON 600x355

Det ryktes vid den tiden att Sucker Punch arbetade med detta projekt, men det var verkligen San Diego, studion bakom många spelportar NBA på bärbara datorer, som hade lanserat den. Vid den tiden hade priset på licenser för att anpassa NBA-spel nått sin topp och utvecklarna bestämde sig för att göra ett PlayStation Game Jam internt för att hitta nytt arbete. Det skulle vara vid denna tidpunkt att idén om Gnomageddon föddes.

Och hon måste ha sett bra ut, eftersom hon hade, med Döda stam, a MOBA, vann tävlingen. Tyvärr fortsatte Kill Strain, ett projekt som ansågs viktigare och mer allvarligt, som också stötte på fler problem, avlägsna resurserna från gruppen som arbetar med Gnomageddon. Så till slut var det bara elva personer kvar på projektet. Vilket är desto mer olyckligt med tanke på att Kill Strain precis har stängt sina servrar efter tre års utveckling.

Detta Kill Strain-misslyckande dömde definitivt båda spelen: bristen på intäkter orsakade omstrukturering hos Sony San Diego, och därför uppsägningar, och trots entusiasmen hos lag och interna testare fortsatte Gnomageddon inte att på grund av bristen på spelarmobilisering för Kill Strain.

Utvecklingen var avancerad, spelsystemen var på plats, vi fick till och med en berättelse om nissarna och varför de var i krig i amerikanska trädgårdar på 1950-talet. Uppsättningarna, animationerna och trädgårdsvapen var också utvecklats, men tyvärr ser det ut som att inget av det kommer ut.