Google Maps: inkognitoläge nu tillgängligt på Android för alla

Google börjar suddiga franska fängelser på Google Maps

Google svarade positivt på begäran från Nicole Belloubet, justitieministern, som ville suddiga franska fängelser på Google Maps och Google Maps när flygvyn är aktiverad.

Google Maps logotyp ikon

På CNews förklarade ministern att hon kontaktades av Google för några dagar sedan för att berätta för honom att suddningen har börjat. Hon gav dock ingen ytterligare information, inklusive den tid som behövdes för att slutföra jobbet. Google har dock sagt till henne att det kommer att hålla henne regelbundet informerad om framstegen.

Förra veckan meddelade Nicole Belloubet att hon hade skrivit till den amerikanska jätten “Att kräva att det vidtas åtgärder för att ta bort dessa straffrättsliga anläggningar” av dess kartläggningstjänster. Hon hade dömt “Inte normalt att säkra anläggningar som våra fängelser finns på Internet”.

Till denna dag är Réau-fängelset (Seine-et-Marne), varifrån den flerfaldiga rånaren Redoine Faïd flydde med helikopter den 1 juli innan han arresterades tre månader senare, fortfarande synlig, liksom Vendin. -le-Vieil (Pas-de-Calais), den extremt säkra anläggningen där Redoine Faïd för närvarande hålls. Å andra sidan är andra fängelser redan suddiga, som Baumettes i Marseille eller Bois-d’Arcy (Yvelines).