Neuralink: Elon Musk ställer in datum för hjärn-maskin-gränssnittsdemo

Google Brain: när två artificiella intelligenser talar till varandra på ett okänt språk

För dem som föraktar artificiell intelligens är den största risken med AI att den blir så intelligent att det slutar krossa människor eller till och med lyckas kommunicera på ett sådant sätt att det skulle vara. omöjligt att dechiffrera hans avsikter. Denna inte nödvändigtvis strålande framtid, den är den som beskrivs av naturvetenskap, teknik eller politik, som Elon Musk eller Stephen Hawking. Och det måste erkännas att vissa framsteg inom modern AI verkar vara på väg mot denna mer oroande än uppriktigt spännande framtid.

th_artificiell intelligens2

Således projektet Google hjärna slutade med att föda två distinkta AI, Bob och Alice, som gradvis och från möte till möte slutade kommunicera med varandra genom algoritmer … att ingenjörerna inte kunde dechiffrera! Ännu bättre (eller värre, förmodligen sämre i själva verket), dessa två AI har skapat sitt eget säkerhetsprotokoll, en krypteringsmetod som okänd för bataljonen. Mitt i denna topphemliga dialog avlyssnade en annan AI, Eve, sändningarna, som inte tillät de stora hjärnorna på Google att veta vad ämnet för diskussionen var.

Och vad kommer att hända dagen då sammankopplade AI: er som har kontroll över våra kommunikationsnätverk, våra anslutna bilar eller till och med våra hemlarmsystem bestämmer sig för att spela en “total blackout” typ av skratt på oss? nätverk ”? Bob och Alice kommer de att vara med i spelet?