fuite-pixel-pixel-xl-2

Google: dess Pixel-smartphones skulle inte motstå vatten, till skillnad från konkurrenterna

Den 4 oktober tillkännager Google sina nya smartphones, Pixel och Pixel XL. Flera egenskaper har publicerats under de senaste veckorna. Skarpa bilder av fram och bak dyker upp till och med för några dagar sedan. Idag talar Android Police om skyddsindex.

läcka-pixel-pixel-xl-2

Hos Apple är iPhone 7 IP67, där Samsung Galaxy S7 är IP68. Båda är motståndskraftiga mot nedsänkning i vatten, särskilt Galaxy S7 (åtminstone vid IP-klassificering, test har visat att iPhone är mer hållbar i verkligheten). Och på Google? Skyddsindexet skulle vara IP53. HTC erbjuder redan HTC 10 med detta skyddsindex och tillverkaren presenterar den inte som en vattentät modell.

Officiellt kan Pixel motstå damm och regnvatten upp till 60 ° från vertikalt. Det är allt. Det bör inte tappas i vattnet, det kanske inte motstår och slutar arbeta ganska snabbt. Dessutom kan vatten komma in och skada de inre komponenterna, vilket skulle leda till vissa problem med daglig användning.

Vissa användare är besvikna över den här nyheten, särskilt eftersom det senaste ryktet att Pixels börjar på $ 649. Det här är priser som liknar de för Galaxy S och iPhone som för en gångs skull är vattentåliga.