Google Drive Logo 600x383

Google Drive förbättras med en mer komplett, smartare sökning

Google förbättrade sin Drive-tjänst den här veckan. Som en påminnelse är Drive en online-lagringstjänst för att lagra alla dokument och därmed hitta den på vilket medium som helst. Allt du behöver är en internetanslutning för att komma åt den.

Google Drive-logotyp

Sökningen har förbättrats här. Google meddelar att användare kan söka med frågor som om de pratade med någon. I sitt exempel sätter Google “Visa mig mitt budgetkalkylark från december förra året”. Drive kommer då att förstå allt och letar efter ett kalkylark som går tillbaka till december förra året som handlar om beräkningen för att visa det för användaren.

Den andra förändringen, som fortfarande rör forskning, rörande korrigering av fel. Som på Googles sökmotor erbjuds en tjänst för att korrigera felstavade ord.

Google Drive finns i många media förutom webben. Det konkurrerar med många aktörer som redan har lanserats på denna marknad, inklusive Dropbox och Box. Som standard erbjuder Google 15 GB gratis för alla användare. Det finns formler för att ha mer lagringsutrymme varje månad. Det börjar på $ 1,99 / månad för 100 GB. Det går upp till $ 299,99 / månad för 30 TB.