Google Daydream View Realite Virtuelle 600x338

Google formaliserar sitt Daydream View virtual reality-headset

Under sin “madebygoogle” -konferens, som är passande namnet, lyfte Google slöjan på två nya smartphones, Pixel och dess XL-variant. De är designade och tillverkade av amerikanen, oavsett om det gäller hårdvara eller programvara, de åtföljs av ett hem-virtual reality-headset som heter Daydream View.

google-daydream-view-virtual-reality

Designat för att vara mjukt och mysigt, fungerar virtual reality-headsetet undertecknat av Google trådlöst. Telefonen kan enkelt klippas på den främre delen av tillbehöret medan en fjärrkontroll som reagerar på rörelser åtföljer allt för att underlätta greppet. För att undvika förlust är ett litet utrymme reserverat för det i hjälmen för att förvara den.

Liksom de nya terminalerna som är kompatibla med Daydream kan alla smartphones som arbetar med detta ekosystem användas. Flera färger kommer att finnas tillgängliga: “Crimson” röd, “Slate” grå som kan ses och en ljusare grå som tenderar att vitt kallas “Snow”.

Google lovar mer än 50 partnerskap i slutet av 2016 och flera hundra i framtiden för tillhandahållande av innehåll (spel, filmer, rapporter etc.) medan den amerikanska jätten kommer att erbjuda sina egna virtual reality-tjänster med Google Movies, Google Photos , YouTube och Street View.

Daydream View och dess fjärrkontroll kommer att säljas i november till ett pris av $ 79.