Google stänger nu Allo, sitt meddelandesystem som aldrig har tagit fart

Google gör (gradvis) Allo, dess nya meddelandeprogram tillgängligt

Google tillkännagav en Allo-release för i sommar. Gruppen tog sig tid och väntade till den sista dagen av säsongen för att erbjuda sin nya app för nedladdning. Detta är för närvarande en gradvis lansering, vissa användare har redan det, andra kommer att ha det inom de närmaste dagarna.

google-allo-applikation

Allo tillkännagavs förra våren på Googles I / O-konferens. Detta är ännu ett meddelandeprogram från Google som konkurrerar med WhatsApp, iMessage och andra redan tillgängliga. Det finns inget revolutionerande på papper. Google har fortfarande integrerat sin assistent för att erbjuda mervärde.

Förutom samtalet med sina släktingar kan användaren samtala med Google. Svaren genereras automatiskt med en konstgjord hjälp bakom. Det är möjligt att ställa frågor och få svar i utbyte. Det är också möjligt att ha detta system i konversationer, nämn bara Google (@google) i början. Man kan föreställa sig begäran om en adress till en restaurang till exempel, allt inom Allo.

Bland de andra funktionerna kan vi notera närvaron av ett privat läge som krypterar konversationerna, möjligheten att rita på bilder, använda Emojis eller få snabba svar.

Google Allo finns i App Store för iPhone och i Google Play Store för Android-smartphones. Som sagt tidigare börjar tillgängligheten idag och fortsätter under hela denna vecka.