Meddelanden: Google meddelar att Allo överges och diskuterar framtiden för Hangouts

Google håller på att släppa sin Allo-meddelandeapp

Google tar sig tid att erbjuda Allo, men väntetiden är snart över. I maj förra året meddelade Google Allo och Duo, två meddelandeprogram. Duo är en konkurrent till Apples FaceTime för att enkelt ringa videosamtal. För sin del är Allo en meddelandetjänst som fungerar som WhatsApp och Telegram, nämligen med telefonnummer och inte en identifierare (vanligtvis e-postadress).

google-allo-applikation-android

Men när kan vi använda Allo? Evleaks, alltid mycket kunnig, publicerade två tweets för några timmar sedan. Inledningsvis indikerade han “Hej, Hej (startar den här veckan)” utan att säga mer. I en andra tweet som publicerades senare gav han ett specifikt datum: 21 september.

Officiellt har Google sagt att Allo-meddelandeprogrammet kommer att finnas tillgängligt i sommar. Gruppen kommer därför att hålla deadline, men med den sista sommardagen. Släpar utvecklingen efter? Kanske kan man säga att applikationen förväntas av många användare.

Allo borde vara tillgängligt på iOS och Android från början, eftersom Duo var förra månaden när den blev tillgänglig. Google hade fungerat med progressiv tillgänglighet för alla, det hade tagit några dagar.