Android sur 9 smartphones sur 10 dans le monde

Google I / O 2016: vad du kan förvänta dig

Google I / O 2016

Google har presenterat datumet för nästa Google I / O-konferens. Detta är vanligtvis den tid då Mountain View-företaget tillkännager och avslöjar nya projekt.

Sundar Pichai meddelade på Twiter datumet för nästa Google I / O. Det kommer att äga rum från 18 till 20 maj. Detta är den sextonde upplagan och den firar sin tioårsdag. För tillfället kommer konferensen inte att äga rum i San Francisco. Det blir första gången i dess historia. Det kommer att äga rum i ett mycket större utrymme vid Shoreline Amphitheatre i Mountain View.

Sundar Pichai specificerade inte vad som kommer att vara programmet för denna Google I / O 2016 men vi kan redan föreställa oss vad som kommer att finnas på menyn. De Google I / O 2015 av utvecklarkonferensen var händelserik, 2016 års upplaga borde inte heller göra oss besvikna.

Google Car kunde göra ett utseende där. Platsen som valts i år är verkligen bättre lämpad för att visa den förarlösa bilen. Google kan också säga mer om sina partnerskap med biltillverkare inklusive Ford.

Konferensen kommer säkert också att vara en möjlighet för Google att klargöra sin utveckling inom virtuell verklighet. Google har precis skapat en ny specialavdelning med en ny regissör. Nya projekt bör därför se dagens ljus. Mountain View-företaget ligger långt efter på detta område mot Facebook eller Microsoft.

Ingen Google I / O utan Android. Operativsystemet i alla dess former bör återigen vara stjärnan i showen. Android kan fortfarande genomgå förändringar och i synnerhet förbättras på surfplattor med utseendet på skärmdelningsalternativet som på Samsungs smartphones och surfplattor.