Applications Chrome

Google meddelar datum för återkallande av Chrome-appar på Windows, Mac och Linux

Förutom tillägg kan Chrome ladda applikationer. Dessa är i slutet av sitt liv, meddelade Google det i ett inlägg som publicerades på bloggen tillägnad Chromium.

Chrome-appar

Google rapporterar att Chrome-applikationer lanserades vid en tidpunkt då vissa användningar inte var möjliga på annat sätt, till exempel offline-användning eller skicka aviseringar. Google har gjort framsteg på denna nivå med många API: er tillgängliga för utvecklare och det är därför som Chrome-applikationer kommer att försvinna.

Återkallandet kommer att ske gradvis. I slutet av året kommer nya Chrome-appar som släppts till Chrome Web Store bara att vara tillgängliga för Chrome OS. Från och med andra halvåret 2017 visar Chrome Web Store inte längre Chrome-appar för Windows, Mac och Linux alls. Slutligen kommer Chrome-appar inte längre att fungera på Windows, Mac och Linux från och med början av 2018.

Google klargör också att Chrome-applikationer inte användes mycket. Återkallandet förklaras därför också av denna anledning och inte bara för att Google vill driva utvecklare att skapa element direkt på webbplatser.