Google Play Store erbjuder nu en familj att dela sina inköp utan extra kostnad

Google har lanserat ett nytt initiativ för familjer. Ett familjebibliotek kan skapas i Google Play Butik, det gör att sex medlemmar i samma familj kan dela sina inköp. När du köper en kompatibel app, ett spel, en film, en serie eller en bok från Google Play Store kan du nu dela den med dina nära och kära, över dina enheter, utan ytterligare registreringsavgifter.

Google Play Butiks familjebibliotek

På sin blogg noterar Google att varje medlem i samma familj använder sin egen enhet. Det är av denna anledning som ett familjebibliotek kan vara intressant. Det fungerar på Android, men inte bara. Faktum är att stöd för iOS och för Internet finns för filmer, serier och böcker.

För att underlätta processen och inte göra misstag meddelar Google att användaren kan välja om sådant innehåll finns kvar för honom eller om det går till familjebiblioteket. Och för betalningen, hur går det? När du registrerar dig måste du välja ett delat kreditkort som ska användas som betalningsmetod. Familjemedlemmar kan dock också köpa saker med sina personliga kreditkort. Föräldrar kan också godkänna inköp av de yngsta.

Familjebiblioteket finns i Tyskland, Australien, Brasilien, Kanada, USA, Frankrike, Irland, Italien, Japan, Mexiko, Nya Zeeland och Storbritannien.