Google Wifi Routeur Officiel 600x338

Google presenterar sin Google Wifi-router och Chromecast Ultra som stöder 4K

Google har tagit slöjan på Google Wifi, en router som tillhandahåller internetåtkomst via Wi-Fi, och dess fördel är att den kan länka flera Google Wifi-routrar tillsammans för att skapa ett stort Internet-nätverk.

google-wifi-router-officiell

Allt kan styras direkt från din smartphone, till exempel är det möjligt att stänga av nätverksöverföringen på en av routrarna och hindra människor i ett rum från att ansluta till den.

Förbeställningar kommer att finnas tillgängliga i november och produkten kommer att lanseras i december. En Google Wifi erbjuds till 129 dollar, ett paket med tre exemplar till 299 dollar. (Det är bra att notera att denna typ av produkt är intressant i länder där det inte finns någon låda, till exempel USA. I Frankrike har vi operatörslådor).

Google presenterar också Chromecast Ultra. Huvudförändringen i den här versionen är stödet för 4K. Dessutom är HDR och Dolby Vision närvarande. Hittills har Chromecast stött 1080p. Användare kommer att kunna distribuera sitt eget innehåll eller gå via Google. 4K-filmer kommer att finnas tillgängliga från november.

chromecast-ultra-officiell

Den nya modellen är 1,8 gånger snabbare än den tidigare enligt Google. Den har också en Ethernet-port.

Chromecast Ultra kommer att finnas tillgänglig från november till ett pris av 79 euro i flera länder, inklusive Frankrike.