Google skulle släppa namnet "Nexus" för sina smartphones

Google skulle släppa namnet “Nexus” för sina smartphones

Vi är vana vid Googles Nexus-linje som har funnits i flera år nu. Det finns iPhone på Apple, Galaxy på Samsung och Nexus på Google. Men detta namn skulle överges i år enligt information från Android Central.

Nexus 6P bak

Nexus 6P, släpptes förra året

Vad blir det nya namnet? Svaret är inte känt för tillfället, men det anges att Google också kommer att göra en förändring i Android för sina nya smartphones. Tyngdpunkten skulle ligga på ännu mer personalisering. En verklig skillnad skulle finnas där och betonade att Google vill blåsa nytt liv i sin mobila division för att locka fler och fler kunder. Idag är den första tillverkaren av smartphones Samsung och inte Google med sina partners.

Kommer Nexus-varumärket att dö? Kanske inte helt, Google kan fortsätta att använda det till surfplattor, klockor eller andra produkter. Men för smartphones skulle IT-gruppen gå vidare.

I juni förra året sa han till sig själv att Google förberedde sin egen smartphone under sitt eget varumärke. Sedan 2009 har Nexus tillverkats av Samsung, LG, HTC och till och med Huawei. Google kan döda två fåglar i en sten här. Google förväntas vid sin tur presentera sina nya smartphones inom de närmaste månaderna.