Google Pixel Arriere Capteur Empreintes

Google spenderar 1,1 miljarder dollar för att förvärva en del av HTCs mobildivision

Google och HTC meddelade igår kväll att de hade nått en affär värt cirka 1,1 miljarder dollar. Med detta avtal kommer Google att förvärva en del av den taiwanesiska tillverkarens mobila division och kommer att välkomna anställda som har arbetat på Pixel-smarttelefonen. Som en påminnelse samarbetade Google delvis med HTC för utformningen av sin smartphone; Avtalet gör det möjligt att ha ett enda team inom Google samt tillgång till HTCs immateriella rättighetslicenser.

Google Pixel bakre fingeravtryckssensor

Google köpte därför inte ut hela HTC-smarttelefondivisionen, utan fick bara en del av den. Dessutom avser HTC att erbjuda andra smartphones i framtiden under eget varumärke utan Googles ingripande. I sitt eget uttalande om affären nämner tillverkaren att en ny avancerad smartphone för närvarande är på gång, men den ger inga detaljer om den.

Det verkar som om Google vill gå längre på smarttelefonmarknaden och kontrollera allt: hårdvara, programvara och tjänster. Idag är bara en tillverkare i denna position: Apple med sin iPhone. Google vill förmodligen få fart på och styra hårdvaran lite mer. Detta är en möjlighet att komma ihåg att de nya pixlarna kommer att presenteras den 4 oktober. En är monterad av HTC och den andra av LG.

Som en påminnelse hade Google köpt Motorola 2011 för 12,5 miljarder dollar – främst för att få sina patent. Men så småningom sålde Google tillverkaren tillbaka till Lenovo 2014 för “endast” 2,91 miljarder dollar.