Google Chrome Logo

Google tillkännager snabbare och bättre hantering av autonomi med Chrome 53

Chrome 53 har funnits sedan förra veckan och flera nya funktioner var kända, inklusive ankomsten av ett API för att underlätta betalningen. Men som det ibland är fallet beslutar Google att avslöja vissa ändringar flera dagar efter lanseringen av uppdateringen. Varför ? Ingen vet.

På sin blogg meddelar Google att Chrome 53 erbjuder en 15% vinst i sidkörningshastighet jämfört med Chrome för ett år sedan. Skillnaden är inte signifikant, men det är fortfarande en bra sak att ta. Som Google noterar vill användare ha hastighet och några sekunders fördröjning som dyker upp flera gånger om dagen kan vara irriterande.

Ansträngningar har också gjorts för autonomi. Tack vare flera optimeringar under huven förbrukar Chrome mindre och låter användaren hålla längre med full laddning av sin dator. I sitt exempel släppte Google en Vimeo-video på två Surface Books, en med Chrome 46 släpptes förra året och den andra med Chrome 53. Den första varade 8:27, medan den andra varade 10:39. Google nämner också användare med en Mac och meddelar en minskad förbrukning på 33%, oavsett om det gäller videor eller navigering i allmänhet.

Google Chrome är tillgänglig direkt från google.fr/chrome för alla operativsystem.