GOOGLE WATERMARK 600x281

Google visar att du kan ta bort vattenstämpeln från bilder enkelt och automatiskt

Forskningsavdelningen för Google publicerade just resultaten av sin forskning, och de är minst sagt oroande för fotografer eller andra bildkonstnärer som publicerar sitt arbete online: ta bort vattenstämplarna, dessa signaturer som skyddar verk genom att tillämpa text och / eller en logotyp på dem, är enklare än någonsin.

GOOGLE WATERMARK 600x281

Bild: Google

Presenteras på Hawaii i juli, den här forskningen har just publicerats och har titeln “Om effektiviteten i synliga vattenmärken”. Forskarna hävdar att det största problemet är ingen annan än regelbundenheten hos dessa digitala signaturer. Faktum är att denna regelbundenhet kan användas mot författarna för att enkelt ta bort dessa markeringar så länge som opaciteten är uppskattad.

Och eftersom ingenting slår erfarenhet, arbetade teamet på en algoritm baserad på tillräckligt med offentliga bilder för att identifiera mönster vattenstämplar. När dessa mönster förstår, initierar programvaran en process som kallas ” flerbildsmatta“, Som skiljer signaturen från resten av bilden och, eftersom den kan analysera element som stil, opacitet och effekter av färger eller skuggor, lyckas radera utan att lämna spår.

Forskarna hävdar dock att den automatiserade processen lätt kan bekämpas, lägga till slumpmässiga geometriska former till exempel att programvaran skulle ha mycket svårare att uppfatta av sig själv. Han kunde därför inte ta bort alla element så enkelt utan att lämna ett märke på bilden i fråga. Naturligtvis kommer denna metod att bli mindre och mindre effektiv med tanke på algoritmernas konstanta framsteg, men det är den enklaste och mest effektiva lösningen just nu.