Nexus Sailfish

Googles Nexus Sailfish presenteras i bilder

Google förväntas inom de närmaste veckorna avslöjas gradvis på webben. I väntan på att terminalerna ska bli officiella för tillfället som heter Marlin och Sailfish, visas den andra nämnda enheten idag på foton och delvis bekräftar det vi hittills kunde läsa.

Nexus-Sailfish

Upptäckt av Android Police erbjuder bilderna en försmak (vi är långt ifrån pressfoton när det gäller kvalitet) av Nexus Sailfish. Den minsta modellen av den nya Nexus skulle leverera en 5-tums Full HD-skärm, en Snapdragon 820-processor, 4 GB RAM och 32 GB internt minne.

Om man ryktade att den större terminalen skulle behöva leverera metall, förväntades segelfisken vara gjord av plast. Enligt webbplatsens källor kommer de två mobilerna att ha samma design och båda kommer att vara klädda i metall och glas. Vi skulle särskilt hitta en fingeravtryckssensor på baksidan som HTC-smartphones.

Nexus Marlin borde för sin del ha en 5,5-tums Quad HD-skärm och ett större batteri än sin lillebror. Båda modellerna kommer att drivas av Android 7.0 Nougat, den nya stora uppdateringen av Googles mobiloperativsystem.

Nexus Sailfish