gopro max vs insta360 one

GoPro Max vs Insta360 One R: Vilken är den bästa 360-kameran

GoPro Max vs Insta360 One R

gopro max vs insta360 one GoPro Max och Insta360 One R är faktiskt kameror med olika tillvägagångssätt . Den första är en kamera mer tänkt som en unik lösning för att fånga 360-video och med ett tydligt engagemang för motstånd. Den andra, den av Insta360, har sitt stora värde i den modulära idén med utbytbara linser som också tjänar till att ha en actionkamera, en 360 eller en annan med ett större engagemang för bildkvalitet.

Båda är för närvarande de två bästa exponenterna när det gäller 360-video. Därav intresset för att se vad de erbjuder, hur de beter sig efter våra respektive recensioner och vilka som skulle vara de bästa som kunde passa i enlighet med den användning du ska göra. henne. Innan vi går vidare, låter vi dig dock se videoanalyser av båda modellerna.

Nu när du har sett vad de erbjuder individuellt, låt oss jämföra dem. Så du kan bestämma vilken modell som kan intressera dig mest baserat på fördelarna och nackdelarna som alla dessa 360 kameror erbjuder.

Liknande i specifikationer och påfallande skillnader

GoPro Max análisis

Om vi ​​ska jämföra specifikationerna finner vi att de är praktiskt taget identiska och att skillnaderna mellan de två modellerna inte räcker för att bestämma vilken modell vi ska satsa på. För med två linser är 360 videoinspelning, upplösning och lägen i princip desamma.

 • GoPro Max spelar in video på 5.6K / 30p upplösning och Insta360 One R gör det på 5.7K / 30p upplösning.
 • Båda kamerorna tar bilder i jpg- och RAW-format
 • Video kan tas med hjälp av H.264 och H.265 codec , den senare är den som används för sfärisk videoinspelning
 • Båda kamerorna spelar in på två profiler, en av dem är plattare för att förbättra redigeringen efter färg
 • Alternativ för videoinspelning i standardläge, timelaps (TimeWarp i GoPro) samt några extra tillbehör
 • Båda kamerorna är det vattentät och dammtät utan behov av bostäder
 • Båda har en integrerad skärm för inspelning i vlog-läge eller selfiefoton, den från GoPro är större
 • GoPro erbjuder redan streaming video alternativ och Insta360 kommer att erbjuda det i en kommande programuppdatering
 • Mycket bra stabiliseringssystem på båda modellerna
 • Batteri med en varaktighet på cirka 60 minuter i båda beroende på inspelningsläge och upplösning
 • Användning av ett enda microSD-kort i båda
 • Mobilapp med redigeringsalternativ
 • USB C-kontakt
 • WiFi och Bluetooth-anslutning
 • Kompatibel med iOS- och Android-enheter (vissa modeller kanske inte fungerar ordentligt)

Även om vi kan påpeka i flera ytterligare aspekter, som du kan se, ger skillnaderna mellan de två kamerorna inte tillräckligt värde för att välja den ena eller den andra. Så du måste gå till andra avsnitt som gör att du kan hitta skäl att satsa på en.

Användarupplevelse

I actionkamerorna eller dessa 360-kameror, användarupplevelsen från knappsatserna och skärmarna (i de fall de ingår), är användarupplevelsen mycket lik. I dessa kameror är det sant och både GoPro Max och Insta360 One R är det praktiskt taget samma under drift .

Med knapparna byter du läge och aktiverar 360-video- eller fotoinspelning. Pekskärmen används för att komma åt vissa alternativ med hjälp av gester och om du vill ha mer kontroll måste du tillgripa mobilapplikationen. Det är här du kan hitta några skillnader.

De GoPro-applikation förblir i linje med vad som ses i dess actionkameror, dessutom är det samma app. Från detta kan du justera många fler aspekter av kameran på ett snabbare och tydligare sätt. Du kan också överföra videoklippen från kameran till smarttelefonen och sedan dela den på nätverk eller plattformar som stöder 360-video. I det senare fallet är redigering med nyckelbilder inte lika intuitiv som Insta360 och att skapa videor med övergångar etc. inte heller. Även om det också är sant att det finns en andra GoPro-app. Men om du vill underlätta uppgiften för den mindre expertanvändaren är idealet att inte röra med olika appar.

För sin del är Insta360-appen väldigt lika men den delen av videoredigering att spela med de alternativ som erbjuds av det läget som låter dig njuta av en slags multikamera genom att dra fördel av vilken vinkel som fångas i 360-video är bekvämare.

Men om du vill få ut det mesta är idealet att använda skrivbordsapplikationerna och sedan ta det materialet till en professionell videoredigerare som Final Cut Pro eller Premiere, bland många andra.

Video- och ljudkvalitet

Ljud, så länge det inte är för mycket vind eller det inte används i action kan situationer vara intressanta på båda kamerorna, men förvänta dig inte bra resultat på någon av dem. Så vad du måste bedöma är videokvalitét

GoPro Max erbjuder en något högre bildkvalitet när det gäller skärpa och bättre exponering i starkt ljus. Ändå måste du ha ett mycket bra öga för att skilja på många av de dagliga bilderna som båda kamerorna kan ta. Som i färgteman erbjuder GoPro-kameran en något mer mättad bild trots sitt speciella sätt att tolka färg i båda profilerna. Kvalitetsskillnaden är dock inte så stor.

Den bästa 360-kameran: Insta360 One R eller GoPro Max

Vid den här tiden kommer du sannolikt att fortsätta ställa dig själv frågan om vilken 360-kamera som är bäst mellan dessa två förslag från Insta360 och GoPro. Om vi ​​håller oss till erfarenheten, specifikationerna och resultaten måste vi berätta att båda. De är väldigt lika kameror och resultaten är inte avgörande när man satsar på den ena eller den andra. Så vilken kamera ska jag välja? För att svara måste du gå tillbaka till början, som vi nämnde så snart vi började: konceptet för varje kamera.

Insta360 One R är en modulär kamera och kan ha flera lösningar bara genom att ändra kameramodulen ger det stort värde. Naturligtvis, investeringen om du får de tre modulerna skjuter upp till 800 euro. Men för 500 euro har du en mycket kapabel och intressant actionkamera som du kan spela in video med 4K-upplösning och en 360-modul för att uppnå andra typer av material, men lika intressant på kreativ nivå.

Eftersom det är modulärt är känslan av ömtålighet större än GoPro. Det är det stora värdet av GoPro Max, en kamera som, på grund av dess robusthet och hållbarhet verkar det vara ett bättre alternativ om du ska använda kameran mer extremt i alla typer av situationer. Och låt oss vara ärliga. Att inte ha delar av “ta av” risken för att kontakter kan skadas lider inte.

Så det är så du ska betygsätta och bestämma vilken kamera som intresserar dig mest. Om du letar efter robusthet, gå till GoPro Max. Om du vill ha mångsidighet, tänk inte ens på det, Insta360 One R.