Android används nu mer än Windows, en första

Gugi, skadlig programvara som vet hur man kringgår Android Marshmallows säkerhet

Gugi-skadlig kod pratas om igen idag. Kaspersky, känt för sitt antivirusprogram, avslöjade att det finns en ny version och att den är mycket kraftfullare än den tidigare.

Android 6.0 Marshmallow

Gugi syftar till att attackera bankapplikationer genom att stjäla användarnas bankinformation. Hackare skapar kopior av officiella applikationer och injicerar skadlig kod i dem. Den senare kommer då att återställa identifierare och lösenord i synnerhet, vilket gör det möjligt för hackare att få tillgång till kontot utan att användaren är medveten om det.

Vad är problemet ? Android 6.0 Marshmallow innehåller ny säkerhet mot nätfiske och ransomware med behörigheter som måste valideras av användaren, men den nya versionen av Gugi kan kringgå säkerheten på plats.

Om användaren faller för det måste han godkänna installationen eftersom han inte har något val. Om han vägrar hänger enheten. Gugi påverkar främst Ryssland hittills, upp till 90% enligt Kaspersky. Men andra regioner kan påverkas i framtiden.

För information distribueras skadlig kod via SMS. En länk erbjuds, skadlig kod installeras om användaren klickar på den. Så var försiktig.