Rambler.ru Logo

Hacking: 98 miljoner konton från Rambler, den “ryska Yahoo”, stulits

Och det fortsätter för ett nytt hack. Efter att Brazzers avslöjade igår handlar det idag om Rambler. Denna webbplats annonseras som “ryska Yahoo” och har ett mycket stort samhälle. Hackare kunde hacka 98 miljoner konton enligt LeakedSource. Som med alla hack som publicerats de senaste månaderna utfördes Ramblers hack 2012, men uppgifterna släpptes först idag.

Rambler.ru-logotyp

Den stulna databasen innehåller användarnamn eller e-postadresser, lösenord, ICQ ID och annan information. Det verkliga problemet här är med lösenord, de är inte krypterade och kan läsas av vem som helst. Det påminner om hacket på VK.com, ett ryskt socialt nätverk där också, för några månader sedan. De tre mest använda lösenorden var “asdasd”, “asdasd123” och “123456”, och påpekade att användare föredrar enkelhet framför säkerhet med starka lösenord.

Vad gör Rambler? Det är svårt att svara för tillfället, webbplatsen svarade inte på förfrågningar från flera journalister. Vi föreställer oss att webbplatsen sannolikt kommer att återställa lösenorden för de drabbade kontona, men ingenting är mindre säkert just nu.