ricky-ma-640x486

Han bygger sin egen sexrobot … och bestämmer sig för att distribuera manualen gratis

Ricky Ma, en designer Hong Kong fyrtio år gammal, inledde för några år sedan i en galen satsning: att bygga sin egen robotkompis (mindre hycklande en sexrobot), en robot som dessutom var tvungen att ta funktionerna hos favoritskådespelerskan i Min, Scarlett Johansson. Efter 44 000 euro investeringar, dussintals timmars självutbildning i programmering och robotteknik (för att Ma inte hade någon kunskap inom dessa områden) sedan hundratals timmar av arbete för att montera varje del av henne älskling av metall, designern har uppnått sina mål, till förvåning för de nära honom och sedan hela världen. Ricky Ma’s Scarlett-robot är verkligen en riktig robot, ganska lik skådespelerskan, som också kan tala och svara på några enkla röstkommandon.

ricky-ma-640x486

Inför denna framgång bestämde Ricky Ma att sätta på omslaget för en andra ännu mer framgångsrik skapelse (särskilt när det gäller ansiktsanimationer); designern planerar att starta en insamlingskampanj för att samla in nödvändiga medel (och något säger att det kommer att bli ganska snabbt). Under tiden kommer vår förälskade robotdrömmare att distribuera handboken gratis så att alla kan göra sin egen robotkamrat!

Ett initiativ som den berörda parten anser nödvändigt med tanke på antalet personer som ” har inte förmågan att kommunicera med pojkar eller flickor“. Valet av en andra prototyp av en kvinnlig robot motiveras av en mycket stark efterfrågan, främst manlig. Vi kan tillägga att studier som genomförts i många länder (Japan, Frankrike, Kina, USA, Kanada, etc.) visar en betydande ökning av celibatet bland män. Så många verkligheter som tycks indikera att sexrobotmarknaden har en ljus framtid.