Pour le moment, 200.000 photos d’espèces de serpents et d’araignées présents en Australie composent la base de données de l’application. © Lichtpuenktchen, Pixabay

Här är “Shazam” av spindlar och ormar

I likhet med Shazam i andan använder den här appen AI för att känna igen djur som anses farliga i Australien. Specialiserad på identifiering av ormar och spindlar, är den avsedd att vara pedagogisk för att försäkra besökare om en fauna som inte är så giftig som man tror.

Efter att identifiera en musikalisk titel via mobilens mikrofon, Pl @ ntaNet för att känna igen växter från kameran, eller till och med objektiv, här är en som kan identifiera dem och dem. Varför begränsa ansökan till dessa två? Eftersom appen kommer från Australien där det finns 2000 varianter av spindlar och 170 ormarter. Genom att ta en bild av djuret med, låter applikationen dig veta om det är farligt eller inte, förutsatt att du naturligtvis kan närma dig det. För tillfället är systemet endast tillgängligt i en testversion.

För de två skaparna, Murray och Nic Scarce, stödda och stödda av CSIRO (Commonwealth Scientific and Industrial Research Organization), Critterpedia hjälper till att dämpa besökarnas rädsla för detta rikliga. De kunde iaktta att trots att det är allmänt förekommer endast två dödsfall per år till följd av. Endast hundra fall kräver användning av ett serum. Det är därför i huvudsak en fråga om att lugna resenärer inför denna fauna som visar sig vara mer hotfullt i fantasin än i verkligheten.

En databas med 200 000 foton

Med ögonblicksbilden av en orm eller en orm görs identifieringen genom en beskrivande analys av fotot och dess jämförelse i en berikad av hundratals bilder. Totalt finns det för närvarande över 200 000 foton av denna fauna. Det är just på grundvalen av denna bas som de två utvecklarna arbetar. Ju rikare det är, desto mer har de utvecklat tåg och blir effektiva. Utvecklarna har också utformat verktyg för att klassificera foton nästan automatiskt och underlätta korsreferenser.

I framtiden kommer applikationen också att använda annan information, särskilt uttalandet eller till och med berika databasen från foton som tagits av användare. För tillfället i testfasen fungerar applikationen bara för denna australiensiska fauna. Dess metod och dess AI kan mycket väl dupliceras för att identifiera arter som anses hotande i andra länder.

Du kommer också att vara intresserad