Haswell: Ivy Bridge kommer att förbli den absolut dominerande plattformen 2013!

Nästa processorarkitektur från Intel, Haswell förväntas i juni och de första priserna har redan dykt upp. Enligt Digitimes bör vi inte förvänta oss en störning i efterfrågan. Haswell förväntas endast stå för 20% av leveranserna 2013.

Ivy Bridge-chips har fortfarande en framtid. Ankomsten av Haswell, den fjärde generationens Core, kommer inte att representera majoriteten av jättens leveranser i år. Enligt interna prognos siffror är det till och med tvärtom.

Haswell representerar endast 19% av leveranserna 2013.

De representerar bara 19% av totalen. Ivy Bridge kommer att förbli den mest efterfrågade plattformen (80% av leveranserna) medan Sandy Bridge gradvis kommer att dra sig tillbaka. Vi lär oss också att 70% av Core i5 och Core i7 säljs i Kanada, USA, Storbritannien, Tyskland, Polen, Ryssland, Kina, Korea, Japan, Taiwan och Australien .

Haswell: Begränsad påverkan på PC-försäljningen i väntan på nybörjarnivå.

Det uppskattas att Haswell-plattformen endast kommer att ha en begränsad inverkan på försäljningen av datorer som visar en allvarlig avmattning och detta, till och med åtföljt av ett prisfall på Ivy Bridge-plattformar. Ankomsten under tredje kvartalet av Haswell-processorer på grundnivå kring H81-chipset kommer inte att motverka en accelerationsfaktor för antagandet av denna nya arkitektur.