Alphacool HDX-5 PCI Express 3.0 x4-kort

HDX-5, Alphacool erbjuder att öka, säkra och coola M.2 SSD-enheter

HDX-5 är ett dotterkort i PCI-Express 3.0 X4-format dedikerat till lagring av en dator. Den har två M.2 SSD-kontakter och hanterar RAID 0 eller 1. Lägen. Utrustningen inkluderar ett värmeavledningssystem.

Alphacool erbjuder med sitt HDX-5-kort en lösning som kan sätta in RAID 0 eller 1 två SSD-enheter i M.2-format. Utrustningen innehåller också två konventionella SATA-kontakter för anslutning av konventionella lagringsenheter. Användningen av PCI-Express 3.0 x4 gör det möjligt att meddela en maximal bandbredd på 3,9 Gb / s.

Konfigurationsmöjligheterna är många. Användaren kan använda RAID med två M.2 SSD-enheter eller genom att gifta sig med M.2- och SATA-enheter. I det första fallet berikar SATA-kontakterna PC-utrustningen genom att erbjuda nya SATA-anslutningar utöver de som finns på moderkortet. Observera att äktenskapet mellan två M.2- och SATA-enheter kommer att erbjuda hastigheter som är kalibrerade för den långsammare enhetens prestanda.

Alphacool HDX-5 PCI Express 3.0 x4-kort
Alphacool HDX-5 PCI Express 3.0 x4-kort

HDX-5, en hastighet nära 4 Gb / s

Denna lösning gör det möjligt att dra nytta av en bandbredd på 3,9 Gb / s. Målet är att eliminera vissa flaskhalsar. SATA 6 Gb / s kämpar för att överstiga 640 Mb / s medan vissa M.2-moderkortanslutningar är begränsade till 1,9 Gb / s.

Alphacool HDX-5 PCI Express 3.0 x4-kort

Alphacool lägger till uppsättningen ett värmeavledningssystem för att begränsa uppvärmningen av de två M.2 SSD-enheterna. Det har formen av två aluminiumradiatorer som täcker och klämmer in kortets kretskort.

Alphacool Eisblock HDX-5 kostar 99,95 dollar på tillverkarens webbplats