huvudboll 2

Head Ball 2: Fotbollsmatch för iPhone och iPad

Vad är Head Ball 2?

Du kanske förstod att fotboll är 11 mot 11 plus domaren och, ja, vi kan inte säga att du har fel eftersom det fortsätter att vara så. Men om det finns något trevligt med denna sport är det de olika metoderna som vi kan hitta i den bortom den officiella betydelsen. Klassikern en på en är en av dem och det är precis vad Head Ball 2 bygger på, eftersom du bara möter en spelare i varje spel. Målet? Det förändras inte: gör fler mål än din motståndare.

huvudboll 2

Något att lyfta fram i det här spelet är att det är det gratis och utan reklam . Det är sant att det finns många titlar som trots att de betalas är mycket värda, men det här är ett fall där vi inte ens behöver betala ett minimibelopp för att spela utan begränsningar. Det finns köp i appar för specialpaket , vilket kan vara mycket användbart vid vissa tider, men inte nödvändigt för att gå vidare. Dessa varierar i pris, från 1,09 euro till 10,99 euro.

Mekanik och spel

Oroa dig inte om du inte är en forskare inom fotboll eller om du inte har kontroll över taktik och strategier. Det är inte heller ett problem att du inte klarar dig bra med kontrollpaneler med en mängd åtgärder och funktioner. I det här videospelet hittar du bara fem knappar med tydlig och intuitiv funktionalitet. Två av dem ska gå framåt och bakåt, medan de andra ska hoppa, skjuta lågt eller sparka bollen högt.

Vi kan välja olika sätt som vänskapsmatcher eller karriärläge, men i alla måste vi möta riktiga spelare från hela världen där mekaniken i matchen är densamma. För 90 sekunder du måste försöka smyga in så många mål som din motståndare och försöka undvika att göra mål i ditt eget mål, vilket är vanligare än det verkar. Som hjälp kan du räkna med några supermakter som du måste få och det gör att du kan krympa ditt mål, frysa rivalen och till och med göra den gigantiska bollen.

head boll 2 juego futbol iphone

Men du hittar en handledning under de första spelen där du kan upptäcka allt. En väldigt komplett handledning som inte ger utrymme för tvivel, men för min smak är det kanske lite tråkigt att inte ge möjlighet att utelämna den.

Utmärkelser, karaktärer och rivaler

Vi har pratat om att du i det här spelet kommer att tävla med riktiga spelare, vanligtvis slumpmässiga. Men du kan också skapa din egen tävling där du kan bjuda in vänner. Det spelar ingen roll om dina kollegor inte har iPhone eller iPad, eftersom det är ett spel som också finns tillgängligt för Android. Detta kan vara en bra utgångspunkt för stora gädda för att se vem som får mästertrofén.

Det bör noteras att du kommer att samla priser för varje spel du spelar, för även i nederlag kan du få erfarenhetspoäng och lägga till nya fans från ditt lag. Något att framhäva är att du kan ackumulera poäng i form av mynt som du kan välja att köpa några intressanta saker som arenor, superkrafter eller klistermärke förpackningar med nya karaktärer, som har olika förmågor.

Liknande spel

När du har spelat Head Ball 2, kommer du att ha upptäckt att, trots att de har en viss likhet, är karaktärerna inte baserade på professionella spelare som finns i verkligheten. Det finns dock en officiella spelet La Liga de España som erbjuder identisk mekanik och med riktiga spelare.

Huvudfotboll är ett spel som också följer samma dynamik, även om vi i detta hittar ett enklare gränssnitt som inte är helt optimerat för alla enheter. Eftersom det också är gratis kan det vara ett annat alternativ att köra och jämföra med Head Ball 2.

Hur som helst, vi har älskat Head Ball 2 och därför rekommenderar vi det för dem som letar efter ett underhållande spel, som får oss att hålla ett öga på allt, men utan att bryta huvudet heller. Framför allt gillar vi det för möjligheten att spela med våra vänner och glada i seger när vi slår dem, för ja, segrar förtjänar en fantastisk fest.