HoloGrid Monster Battle: Star Wars HoloChess Goes Mobile Game

HoloGrid Monster Battle: Star Wars HoloChess Goes Mobile Game

Scenen har blivit kult: i början Stjärnornas krig (Ett nytt hopp), R2D2 ha kul med Chewbacca till ett spel HoloChess, ett strategispel som liknar ett holografiskt schackspel där levande bitar tävlar på ett schackbräde; när delen verkar dåligt förlovad för det stora håret, Han Solo släpper sedan en replika lika kult som scenen i fråga och förklarar för C3PO att i händelse av nederlag för Wookie, han betalade inte dyrt för huden på den lilla droid (eller snarare dess processorer).

HoloGrid (App Store-länk – gratis – iPhone / iPad – även på Android) är ”mobil” återskapande av HoloChess, med avancerad hantering av AR-visualisering. Spelet utvecklades av studion HappyGiant med hjälp av Phil tippett, Chef för specialeffekter på Star Wars och för övrigt skapare av den berömda HoloChess (Tippet fick också 3 Oscars under sin karriär).

Driften av spelet förblir mycket nära filmens, men det kommer att vara nödvändigt att ha riktiga kort så att AR-elementen visas på skärmen på din mobil. Kort kan köpas på denna adress (cirka 35 euro per kartong).

hologrid

Varje spelare placerar de riktiga korten framför honom, den senare “känns igen” av programvaran, vilket gör att karaktärerna i spelet kan visas i förstärkt verklighet. Att se de rörliga delarna / monsterna, i alla fall gör det att du verkligen vill spela upp scenen på köksbordet!