Honor Magic Watch 2 Test de la montre connectée

Honor Magic Watch 2 Test – En ansluten klocka med otrolig autonomi

Honor Magic Watch 2 Smartwatch-testHonor MagicWatch 2 är en smartwatch med specifikationer som hjälper den att sticka ut från tävlingen. Upptäck vårt kompromisslösa test.

Honor Magic Watch 2 är en atypisk ansluten klocka som körs på Lite OS. Denna särdrag avslöjar dess styrka men också dess svaghet. Efter 15 dagars testning här är vad vi tycker.

En ren och elegant design

Honor Magic Watch 2 är tvillingsyster till Huawei Watch GT 2 men vi kommer inte att skylla på det eftersom dess design var ganska framgångsrik med vackra finish.

De Magic Watch 2 finns i 42 och 46 mm. De två modellerna har en helt annan design.

42 m-versionen har en elegant, urban linje. 46mm Magic Watch 2 är mer maskulin. Glaset är helt platt och urtavlan är omgiven av en takymeter.

Detta trick döljer de svarta kanterna runt. Detta ger det ett mycket sportigt utseende. Det är det senare som vi testade.

Två knappar pryder ratten på Honor Magic Watch 2. Den första prydda med en liten röd kant används för att återgå till mottagningen och komma åt funktionsmenyn.

Den andra är anpassningsbar. Du kan tilldela valfri app eller funktion till den. Rattarna vänder men det har ingen effekt på klockan. Det är ganska förvirrande.

En annan bra poäng, Honor erbjuder nästan 80 bakgrundsbilder för att anpassa ratten. Du är bortskämd att välja och de är smakfulla och genomtänkta för att visa tillräckligt med information.

Vad sägs om armbandet? Detta är särskilt viktigt när du spelar sport med din anslutna klocka. Den är gjord av ett material som är mycket bekvämt att bära. Du känner inget obehag eller irritation efter ett träningspass.

En snabb och enkel installation men …

Vi testade Magic Watch 2 med smartphones från Honor och Huawei. Det fungerar perfekt. Du måste installera Huawei Health och appen upptäcker automatiskt klockan. Ihopparningen sker på några sekunder.

Klockan ska vara kompatibel med alla Android-smartphones och till och med iOS. Vi försökte använda den med en Samsung Galaxy Note 10+. Operationen visade sig vara mycket mer komplex.

Honor Magic Watch 2 kräver att Huawei Health och Huawei Mobile Services 4.0 fungerar. Not 10+ ville aldrig installera Huawei Mobile Services 4.0.

De två enheterna vägrar att prata med varandra. Du måste gå igenom en .apk-fil för att installera den. Om du inte känner dig som en hacker slutar kärleksaffären mellan Note 10+ och Magic Watch 2 där.

Låt oss gå tillbaka till vår Honor-smartphone.

Ett slutet ekosystem

Honor Magic Watch 2 körs inte på WearOS utan på LiteOS. Du har inte tillgång till Googles tjänster. Klockan fungerar med ett slutet ekosystem som den används på kan inte installera applikationer.

Vi måste vara nöjda med de som Honor valt ut, men i verkligheten är de i stort sett tillräckliga. Magic Watch 2 möter några undantag från allt du kan förvänta dig av en smartwatch idag.

Magic Watch 2 är sport- och hälsorienterad. Du hänger en riktig sportscoach på handleden.

Det erbjuder övervakning av en mängd olika 15 olika sportaktiviteter. Du har valet mellan att springa, gå, simma, vandra, cykla, längdåkning, triathlon, rodd etc.

Klockan gör även skillnad om aktiviteten utförs inomhus eller utomhus.

Datainsamlingen är exakt och tack vare GPS kan du använda klockan utan att nödvändigtvis ta din smartphone med någon av dem. Hälsa uppdateras i efterhand.

Observera att klockan inte upptäcker när du tar en paus under en träning. Du måste trycka på den översta knappen för att stoppa inspelningen annars kommer dina data att förvrängas.

Du bör också veta att Magic Watch 2 har en högtalare och att den är särskilt kraftfull. Din personliga tränare tvekar inte att uppmuntra dig och detaljera dina bedrifter med en överdriven GI Joe-röst.

Kom ihåg att stänga av ljudet innan du börjar på en övning där du inte kommer att bli obemärkt.

Hälsodelen är också mycket komplett med andnings- eller antistressövningar, pulsmätning eller sömnanalys.

För att slutföra den här bilden måste vi också nämna närvaron av en musikspelare (utom i iOS), en kompass och ett stoppur.

Ja men varför ?

Med klockan kan du få aviseringar från alla applikationer som är installerade på din smartphone. Det är goda nyheter. Tyvärr är vi desillusionerade när vi vet att vi bara kan rådfråga dem.

Du kommer inte att kunna svara från klockan. Denna typ av enhet är inte det perfekta stödet för att skriva text men vi skulle ha velat ha en förenklad funktion för att interagera med aviseringar.

Å andra sidan kan du svara på ett telefonsamtal direkt tack vare den integrerade mikrofonen och högtalaren. Men mikrofonen tenderar att ta upp allt omgivande ljud och personen du pratar med kommer att betala priset med mycket spott i öronen.

Som med meddelanden, du kan inte ringa ett samtal från Magic Watch 2.

Outtömlig autonomi

Honor hävdar att dess anslutna klocka har en rekord batteritid på 14 dagar. Om det verkar omöjligt för dig, vet att Magic Watch 2 på 46 mm verkligen håller 14 dagar med en enda laddning.

Det verkar otroligt, men energiförbrukningen är perfekt kontrollerad. Att inte kunna installera appar bör också hjälpa.

Batteriets livslängd varierar från en eller två dagar om du använder energikrävande funktioner som att svara på samtal eller GPS eller Always on Display.

Efter en daglig 15-minuters träning i 7 dagar hade vår klocka fortfarande 48% batteritid.

Vad vi tycker

Honor Magic Watch 2 är en smartklocka som kommer till punkten och det gör det bra. Om du är en skicklig idrottsman kommer du att vara helt nöjd med det.

Aktiviteterna är många, detaljerade och exakta.

Följarna av Googles tjänster kan vara mer frustrerade. Du kan inte installera applikationer på klockan eller använda Google Maps till exempel.

Det störde oss inte för det är inte riktigt vad du förväntar dig av en smartwatch. Det gör det också möjligt för gränssnittet att vara tydligt och enkelt att bemästra utan att vara igensatt med en mängd appar.

I utbyte mot detta begränsade ekosystem får klockan extraordinär autonomi. Du glömmer nästan att du måste ladda den då och då.

Vi får inte kidna oss själva, allt är inte perfekt. OS lider ibland av vissa avmattningar. Att para ihop sig med andra smartphones än gruppens är inte lätt. Född inte att kunna svara på sina meddelanden är också ganska frustrerande. LiteOS är fortfarande ung och kan bara bli bättre.

I slutändan är Honor Magic Watch 2 en utmärkt ansluten klocka som går direkt till punkten med rekord batteritid för mindre än € 200.

Och dessutom är det till salu till 29 februari Klicka här Klicka här Klicka här eller Klicka här

Honor Magic Watch 2

199,99

Honor magisk klocka 2

För

  • Fantastisk AMOLED-skärm
  • Otrolig autonomi
  • Felfria ytor
  • Variation och detaljer om övningar
  • Enkelt gränssnitt

Mot

  • Det går inte att installera appar
  • OS-avmattningar
  • Begränsad interaktion med smartphone