pape francois

hoppsan! Påven Franciskus behandlar spelare “idiotiska”

Det som är nästan betryggande är att det finns saker som inte förändras, till exempel de ofta komplicerade förhållandena mellan katolsk religion och slumpmässigt, sex, metal-musik eller till och med videospel. De Påve Francis utelämnade några av de mer reaktionära egenskaperna hos sina föregångare (och det är bra), men vet alltid var man kan hitta enkla mål bara för att varna sin flock för farorna med att avvika från “rätt väg”; och när det gäller enkelt mål uppstår videospelet där (det måste sägas att spelare inte hotar någonting i gengäld även när de kallas alla namn, de är bara bestörda …).

påven francois

När det gäller videospel skrattar det inte längre …

Visserligen är poängen väl vänd, men slutsatsen förblir inte mindre uppbyggande; den suveräna påven släppte sig sålunda i hjärtat av WYD (World Youth Days) genom att kritisera unga soffor (som som barbarism indikerar är unga människor som föredrar att ligga ner, i bokstavlig mening av termen). : ” En soffa – som det finns nu, modern, med massage inklusive för att sova – vilket garanterar oss timmar av lugn för att överföra oss till en värld av videospel och spendera timmar framför datorn. (…) Utan att inse det, somnar vi, vi befinner oss förbluffade och förbluffade medan andra – kanske mer vaksamma, men inte de bästa – bestämmer framtiden för oss.

860_slide-free-and-sovande

Filmen Libre et Assoupi handlar om humor med dessa unga divaner som vill “göra ingenting men göra ingenting”; men är det verkligen så dåligt?

Med andra ord, spelare beskrivs (återigen) som varelser som inte längre har en känsla av verklighet och lämnar åt andra valet att bestämma för dem, genom demokratisk omröstning eller, tyvärr ibland, av våld … Som om vi inte kunde inte OCH få en hel del GTA V, OCH träffas på kvällen runt en drink med vänner för att göra om världen eller till och med, vem som vet för vissa, delta i WYD … Som om ensamt nöje i allmänhet (som …), var det kul eller ” vet du vad…“, Var oförenlig med den berömda kontakt med verkligheter, och bland annat förhindras vaken och aktiv i den här världen. Few! Oavsett, för ett ögonblick, föreställde vi oss att denna påve verkligen kunde “kopplas” till den moderna världen. Saker återvänder därför till sin (sorgliga) plats …