HP Batiment

HP kommer att minska 4000 jobb de närmaste åren

HP förbereder sig för att separera flera anställda. IT-gruppen har meddelat förlusten av 3 000 till 4 000 jobb under de kommande tre åren. Varför detta beslut? Målet är att spara kostnader. HP anser att dess omstruktureringsplan bör resultera i en avgift på mellan 350 och 500 miljoner dollar i kvartalsräkenskaperna, inklusive 200 miljoner avgångsvederlag och annan ersättning som kommer att betalas till anställda.

HP-byggnadslogotyp

För närvarande vet vi inte vilka affärer som kommer att påverkas. Detsamma gäller geografier, HP kan fokusera på hela världen eller bara några få regioner, beslutet har inte offentliggjorts.

Som en påminnelse hade HP redan meddelat förlusten av 3 000 arbetstillfällen i februari förra året för verksamhetsåret 2016. Det kommer därför att bli 7 000 avgångar under de kommande tre åren, ett ganska stort antal.

Förutom jobb tittade HP på det kvartalsvisa utdelningsfallet. Det tillkännagav en tillägg på 7% för det, samt en ökning med 3 miljarder dollar för sitt återköpsprogram.

HPs aktie föll med 1,3% i handeln efter sessionen som svar på tillkännagivandena. Marknaderna gillade inte riktigt nyheterna från HP.